Klimatyzacja w lokalach gastronomicznych

Klimatyzacja w lokalach gastronomicznychKażdy nowoczesny lokal gastronomiczny powinien być wyposażony w dobre systemy chłodzące, które będą odpowiedzialne nie tylko za utrzymywanie odpowiedniej temperatury ale także za odprowadzanie wilgoci. Kuchnia jest takim miejscem, gdzie każdego dnia temperatura przekracza ponad 40 stopni, jest to niekorzystne nie tylko dla pracujących tam osób, ale również dla wszystkich sprzętów. Pojawiający się tłusty osad zatyka kanały wentylacyjne i utrudnia pracę maszyn chłodzących . dlatego też klimatyzacja w lokalach gastronomicznych powinna być przeznaczona właśnie do takiego celu, takie sprzęty wykonywane są ze specjalnych tworzyw, które będą odporne na wysokie temperatury oraz na tłuszcz. Ponadto klimatyzacja powinna być zamontowana także na sali gdzie przebywają goście, w upalne dni przyjemnie jest schronić się w takim chłodnym wnętrzu. Klimatyzacja w lokalach gastronomicznych powinna być kanałowa, a stoliki muszą być tak rozmieszczone aby nie znajdowały się bezpośrednio pod kratkami wentylacyjnymi.